Stubbegaard

Langeland Denemarken

Mogelijkheden

Stubbegaard is het perfecte uitgangspunt om te gaan vissen. De hele accomodatie is gericht op de visvangst. Elk verblijf heeft een eigen fileerruimte waar de vangst direct kan verwerkt worden. Een grote diepvries staat klaar om alles zo snel mogelijk te bewaren. Aan de oostzijde van het eiland is er een grote haven waar een mooie dubbele helling is om de boot vlot in het water te laten. Ook aan de zuid-west kant is er een kleinere haven met een helling. Andere havens zijn ook makkelijk bereikbaar. De keuze van de haven heeft vooral te maken met de windrichting. Maar als echte vissers staan Chris en Rudi zeker klaar om advies te geven.

Het eiland is een echt wandelparadijs. Stubbegaard ligt op drie km van de zee. Vanuit het huis vertrekt een doodlopend steegje naar de kust. Een keienstrand verwelkomt je daar. De moedigen onder jullie kunnen zeker een duik in zee nemen. Langeland telt meer zonnedagen dan BelgiĆ« dus genieten van de zon is er zeker bij. Ook met de fiets kan je makkelijk weg.  Dat brengt het hele eiland natuurlijk heel wat dichterbij. Met de uitgestippelde fietsroutes kan u zo op weg.

Op enkele minuten rijden vind u ook een groot golfterrein. Het bevat 18 holes. Een echte uitdaging!

Op cultureel gebied valt er heel wat te ontdekken op dit eiland. Denemarken heeft natuurlijk een rijke geschiedenis. Verschillende kastelen in de buurt vertellen een deel van dit verhaal. Het Langelands Fort geeft een beeld van het meer recente verleden. Verspreid over het eiland vindt u verschillende ambachtelijke ateliers die hun deuren openen voor de bezoekers.

In de steden kan u kennismaken met de typische vakbouw van de huizen. Dit alles vormt zeker een kleurrijk geheel. Al slenterend door de autovrije straten komt u de verschillende winkels tegen die toch anders zijn dan in BelgiĆ«. Langs de landelijke wegen vindt u dan de kleine kraampjes die mensen zelf opzetten voor hun huis. Lekkere zelfgemaakte confituur, bloemen, wat groenten en fruit, … het aanbod is heel gevarieerd.

http://www.langeland.dk/langeland/hold-ferie-paa-langeland

© 2020 Stubbegaard

Theme by Anders Norén